Onze werkwijze

Zweetwerk vereist de nodige opleiding van de hond en kennis van de geleider. Belangrijk is, dat indien er een beroep wordt gedaan op een zweethond, er ook voldoende kwaliteit in huis is om de nazoek tot een goed einde te brengen. Het is belangrijk dat deze kwaliteit niet alleen bestaat uit een goed verhaal, maar ook aantoonbaar is. Aan de honden van de verschillende zweethondenlijsten worden daarom een aantal hoge eisen gesteld.
Onze werkwijze komt voort uit de jarenlange ervaring in het werken met jachthonden enerzijds en respect voor de natuur anderzijds. En laten we eerlijk zijn: om een zweethond goed op te leiden heb je doorzettingsvermogen nodig.
Maar al te vaak krijgen zweethondenbezitters te horen: “Nee, uw hond is niet van het juiste ras om als zweethond te trainen”. Dit is volstrekte kolder! Bijna elke hond is het zweetwerk aan te leren, houdt echter wel rekening met het feit dat het ene ras meer aanleg voor het zweetwerk heeft dan het andere ras.
Opvoeden en trainen van een zweethond kost gewoon meer tijd dan u denkt. Met een beginnerscursus bent u er niet als u als nazoekteam ingezet wilt worden. Oefen, lees, kijk en luister naar ervaringsdeskundigen.

Voor wie?
Iedere jachthond is welkom ongeacht uw doel! Van huishond tot praktijkhond. Ook voor jagers is ons aanbod geschikt. Let wel; wij trainen praktijkgericht. Dus wij trainen voor het echte werk: de natuurnazoek.
Voor beginnende voorjagers die zweetwerkproeven willen gaan lopen is ons systeem een goede oplossing. Door de opbouw en de informatie verstrekking werkt u toe naar uw eerste zweetwerkproef of natuurnazoek. Wij kunnen u het gehele traject ondersteunen.

De trainingen en de workshops.
De trainingen en de workshops zijn voor iedereen toegankelijk die een jachthond heeft. Er is aandacht voor u en uw hond en er is voldoende professionele begeleiding tijdens de workshops, het geeft u het gevoel van een privéles in een kleine groep. Als blijkt dat u moeite heeft met een bepaald onderdeel en u wilt niet wachten op de volgende workshop dan kunt u gebruik maken van een privéles. Deze is flexibel te plannen.
Voordelen:
• Flexibel
• Persoonlijke aandacht
• Professioneel
• Meer tijd
• Meer plezier zowel voor u als voor uw hond